• Leontien Zethof, eigenaresse Uzepia tijdens de opname van RTLZ.

    Uzepia/bewerkt door Mandy vd Zwaard

Kudelstaartse zeepmakerij Uzepia op tv bij RTLZ

KUDELSTAART Leontien Zethof, eigenaresse van Uzepia, vertelt opgetogen over haar tv-ervaringen. Zaterdag 25 januari is zij te zien met haar bedrijf in het programma 'How it's done' van RTLZ. Daarnaast vertelt ze over de unieke samenwerking met een plaatselijke schoonheidsspecialiste én geeft zij tien vrijkaarten weg voor de Gezondheidsbeurs die plaats vindt van 6 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs Utrecht.

Uzepia maakt ambachtelijke zeep gebaseerd op geitenmelk (nee, dat ruik je niet). Eventueel met toevoeging van etherische oliën. Deze zeep bevat geen chemicaliën. Daarnaast heeft Zethof een crème ontwikkeld op basis van geitenmelk, die wordt vervaardigd door een laboratorium.

WAAROM? Leontien Zethof is een gedreven, vriendelijke vrouw, die open staat voor alles in het leven. Een beetje spiritueel, zeker niet zweverig. Een doorzetter, dat wel. "Toen ik 47 was kreeg ik van de ene op de andere dag ernstige jeuk over mijn gehele huid. 's Nachts stond ik om de twee uur onder de douche, niets hielp! Na een bezoek aan de dermatoloog kreeg ik zalf mee. Ruim een jaar later, met nog altijd weinig succes voor mijn huid, ging ik op vakantie in Amerika. Daar kwam ik bij toeval terecht bij een geitenmelk- zeepmakerij. Al snel merkte ik verbetering door deze zeep en dat was het begin van Uzepia. Met hard werken en volhouden heb ik nu een goedlopend bedrijf en wil ik zoveel mogelijk mensen helpen, want jeuk is echt één van de meest onderschatte aandoeningen."

Ik vertel in het kort hoe de zeep gemaakt wordt en geef een kijkje in de keuken.RTLZ "RTLZ benaderde mij op een item te maken over mijn bedrijf; dat wilde ik wel natuurlijk. Ik vertel in het kort hoe de zeep gemaakt wordt en geef een kijkje in de keuken en nu komt het op de landelijke tv. Zaterdag 25 januari wordt het uitgezonden om 16.30 en de daarop volgende maandag om 10.30 en donderdag 30 januari om 16.30, houd er rekening mee dat de uitzending wellicht een paar minuten eerder kan starten. Na de uitzendingen is het terug te zien op YouTube, zo hoop ik veel mensen te bereiken en hulp te bieden bij huidproblemen."

FLORIWORLD Haar ogen gaan glinsteren als ze praat over samenwerken, delen en verbinden. Trots is ze op haar initiatief, de Amb8route haar unieke samenwerking met de Kudelstaartse schoonheidsspecialiste Kitty van Rijn. Daarnaast richt zij zich op de samenwerking met Floriworld waarvoor zij speciale bloemenzeep gaat produceren, maar ook internationaal timmert ze aan de weg; Uzepia maakt zeep voor een kuuroord in Bad Bertrich. Deze bijzondere zeep wordt gemaakt met water uit een oud Romeinse bron.

VRIJKAARTEN Enthousiast geeft ze nog wat cadeautjes weg. "Ik sta van 6 tot 9 februari op de Gezondheidsbeurs en daarvoor mag ik tien kaarten weggeven. Stuur een mailtje naar uzepia@live.nl en ik leg ze klaar. Ben je nieuwsgierig geworden door de uitzending en wil je zien hoe het in het echt werkt? Op afspraak is er een rondleiding voor minimaal zes personen, dan vertel ik je alles. Of kom eens langs op Herenweg 23a. Op dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik er van 11.00 tot 17.00 uur."

Mandy van der Zwaard