• v.l.n.r. Teun Treur, zijn vrouw Annemieke, Bert Van Rietschoten en zoon Mike

    Truus Oudendijk

Van Rietschoten opent vuurwerkwinkel in Aalsmeer

AALSMEER Het assortiment is nieuw, de locatie een oud en vertrouwd adres. De winkel is gevestigd aan de Machineweg 3, in Annemiekes Kramerie. Annemieke en Teun Treur hebben besloten hun vuurwerkverkoop over te dragen aan vader en zoon Rietschoten, want het betekent veel en zwaar werk en het echtpaar Treur vindt het tijd worden om dat aan de jeugd over te laten.

Bert van Rietschoten kan het alleen maar beamen. In een korte tijd moet er heel veel gebeuren. Lange dagen maken, veel tijd investeren. "Maar vuurwerk houd je jong", zegt zoon Mike. "Je blijft er kind bij". Op vuurwerk gebied is Bert van Rietschoten een oude rot in het vak, hij verkoopt al jaren vuurwerk vanuit zijn winkel in Amstelveen. Bij gebrek aan ruimte heeft hij vorig jaar met Treur de afspraak gemaakt om een deel van zijn opslag te gebruiken. En met die mogelijkheid en de goede samenwerking is Van Rietschoten erg blij.

VERVROEGDE VERKOOP Vanaf nu is er een uitgebreid assortiment vuurwerk opgeslagen aan de Machineweg. Omdat er dit jaar een zondag valt in de vuurwerk driedaagse begint de verkoop al op zaterdag 28 december, met aansluitend ook op 30 en 31 december. Zondag de 29e is de winkel wel open, maar mag er geen vuurwerk geleverd worden. Vuurwerk uitzoeken en alvast bestellen, dat mag wel. En uit te zoeken is er genoeg, want de keuze is groot. Vader en zoon Van Rietschoten zijn heel actief op sociale media en maken op Twitter, Facebook, Instagram en Google kenbaar welk uitgebreid assortiment zij te bieden hebben. Van Rietschoten is een 'experience store' wat inhoudt dat ze exclusieve producten verkopen en de beste en mooiste compounds van Nederland hebben. Dat is hun specialiteit. Een compound is een groot sierblok, dat je één keer aansteekt en dat daarna garant staat voor 2 tot 3 minuten fantastisch vuurwerk. De ultieme vuurwerkbeleving.

MAKKELIJK KIEZEN Om te weten wat je kunt verwachten van je aanschaf, zorgt Van Rietschoten voor een realistische weergave van het beschikbare vuurwerk. De winkel is ingericht met een TV scherm waarop alle informatie te lezen is en er zijn een twintigtal tablets waarop je als klant kunt zien welk spektakel bij welk type vuurwerk hoort. Dat vergemakkelijkt de keuze. "We geven mensen goed advies", zegt Van Rietschoten, "en we zijn een van de weinige ondernemingen in de omgeving die over een vuurwerkcertificaat beschikt."

VEILIG Als vuurwerkspecialist houdt Van Rietschoten zich ook bezig met het veiligheidsaspect. Elk jaar krijgen drie groepen schoolleerlingen een rondleiding in de vuurwerkbunker en uitgebreid voorlichting over wat wel en niet mag met vuurwerk. "Knallers en vuurpijlen gaan er op de den duur uit", zegt Rietschoten, "siervuurwerk is veilig, daar kan weinig mee gebeuren." Vanaf deze week is het assortiment uitgebreid te bekijken.

ADRES Van Rietschoten Machineweg 3 in Aalsmeer. www.vanrietschotenvuurwerk.nl.