• KCA

Zesde editie Amazing Amateurs in Oude Raadhuis

AALSMEER Na het succes van de vorige vijf tentoonstellingen Amazing Amateurs is er ook dit jaar een expositie van het werk van Aalsmeerse en Kudelstaartse amateurkunstenaars die in hun vrije tijd schilderen, beeldhouwen of fotograferen.

Jan Daalman

Dit jaar is het alweer de 6e editie. De expositie vindt plaats in het altijd sfeervolle Oude Raadhuis in het hart van Aalsmeer en dit jaar voor het eerst ook tijdens het weekend van de Kunstroute op 16 en 17 september. De officiële opening is zondag 3 september om 16.00 uur door kunst- en cultuurwethouder Gertjan van der Hoeven.

Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in de keuze welke kunstwerken zij willen laten zien. Er is geen thema en er is geen ballotage. De stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer biedt deelnemers zo de kans hun werk in een professionele omgeving te presenteren aan een breed publiek. Redenen om mee te doen zijn heel divers. De één vindt het gewoon leuk om een paar keer per jaar naar buiten te treden met een hobby. Anderen neem het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden.

Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de 'kunsten' bezig zijn. De één schildert herinneringen of doet dat van foto's en de ander hakt in steen tot het af is. Alles bij elkaar genomen heeft deze editie een heel bijzondere tentoonstelling opgeleverd met werk gemaakt door maar liefst 35 kunstenaars.

DEELNEMERS

De deelnemers dit jaar zijn: Herman  Albers, Henny Bax,  Mady Beekman,  Lidie Bootsman,  Margreet Brakel,  Ada  Bruine de Bruin,  Abel van Dam,  Elza M. van Dijk-Sousa dos Santos,  Adriana van Dillewijn,  Annemarie Groeneveld-Kooij,  Jannie Harting-den Das,  Hansje Havinga,  Erika Hiemstra,  Carolien Horich,Gretha de Jong, Marianne de Jong-Wegbrands, Anneke Kempkes-Verwey, Hemma Kniep,  Gré van Leeuwen,  Maud Lendfers,  Marian van Liempt, Richard Logger,  Jan Millenaar,  Paula Schulte,  N. Spaargaren,  Nely Sparnaaij,  J. Stokkel,  Frans Stokkel,  Jan van Veen,  Loes Velders,  Agnes van der Wal-Baselier,  Joke Wegman-Timmer,  Ingrid Wiebe-Otto,  Marjon Woelders,  Gerard Zelen.

PRIJZEN WINNEN

Ook dit jaar mag het publiek van zich laten horen en stemmen voor het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen wint voor één jaar de Gouden Penseel. Daarnaast doet de vakjury een duit in het zakje. Zij gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria te weten; kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury kan daarbij drie prijzen toekennen. De expositie is te bezoeken van 31 augustus tot en met 15 oktober.