Vermijd de trein in Zuidwest Engeland

04-12-2019, 15:12 |Van onze partner

Mocht je tijdens de kerstvakantie met de trein het zuidwesten van Engeland willen bezoeken, doe het niet. Ze zijn er in staking. 

Engeland is de kerstbestemming bij uitstek. Niet alleen Londen is geliefd om naartoe te reizen, ook andere Britse regio’s kunnen rekenen op veel toeristen. Was jij nou net van plan om je rugzak dames of Micmacbags in te pakken voor een reisje richting ‘Christmas in England’ dan moet je even goed kijken waar je naartoe reist. 

Minder treinen tot het einde van het jaar
Kom je namelijk in de buurt van Zuidwest Engeland of treinen die deze richting opgaan, houdt er dan rekening mee dat het nogal eens een flinke drukte kan worden. Perrons zijn overvol en de treinen eveneens. Omdat een groot aantal treinen tot het einde van het jaar niet rijdt. 

De in die regio aanwezige treinmaatschappij staakt tot het einde van het jaar. Dat zijn maar liefst 27 dagen in totaal. Drommen Britten staan op de perrons en de treinen die wel rijden zitten overvol. Er is een aangepaste dienstregeling van kracht, maar treinen komen al niet meer op tijd.  

Vakbond is het oneens met minder beveiliging
De staking is het gevolg van het feit dat het bedrijf en de vakbond niet tot overeenstemming kunnen komen. South Western Railway wil bezuinigen op de beveiliging. Het gevolg is nogal wat banenverlies. Het waarborgen van de veiligheid van de passagiers is volgens de bond eveneens in het gedrang.

De vakbond is het er daarom niet mee eens en wil deze maatregelen voorkomen. Ze blijven weliswaar in gesprek met de treinmaatschappij, maar een oplossing lijkt nog niet gevonden. 

Naar Londen Waterloo is een crime
Mensen die dagelijks moeten reizen zijn woedend. En dan rijdt de maatschappij ook nog eens onder andere via Londen Waterloo, het drukste treinstation van het land. 

Op twitter en andere social media kanalen gaan de klachten flink rond. Reizigers schrikken van de enorme rijen op de stations, keren huiswaarts om thuis te werken, reizen flink om met de bus of metro en sommige reizigers kiezen voor de fiets. 

Mensen die dagelijks naar het werk met  Dstrct tassen een half uurtje moeten reizen, en toch een plekje in een van de treinen weten te bemachtigen, doen er nu meer dan een uur over. De treinen zitten bovendien zo vol, dat er klachten zijn geweest van mensen die het heel benauwd kregen. Er wordt ook geklaagd over de prijs van de kaartjes. “Als dit de service is die geboden wordt, dan zou het deze maand gratis moeten zijn,” meent een verbolgen passagier. 

Het is de langste treinstaking in de geschiedenis van Engeland. Pas op nieuwjaarsdag gaan alle treinen van South Western Railway weer rijden.