• A. Bizzi

Aalsmeerse schermer Daniël Giacon 14de bij junioren-WK

AALSMEER Floretschermer Daniël Giacon is als veertiende geëindigd tijdens de WK schermen voor junioren. Hij sluit hiermee het seizoen op de wereldranglijst voor junioren af met een zeventiende plaats. 

In het Poolse Torun vinden van 5 tot 14 april de wereldwijde jeugdkampioenschappen schermen plaats. Daniël Giacon van Scherm Centrum Amsterdam (SCA) deed mee bij de categorie herenfloret Junioren (onder 20) onder leiding van bondscoach Andrea Borella en assistent bondscoach Daniel Nivard.

STROEVE POULE Na een stroeve poule met vier winst- en twee verliespartijen stond de Nederlander op de 41ste plaats op het tableau van 174 schermers. De twee eerste eliminatiepartijen werden zonder enige moeite met 15-4 gewonnen. Voor een plaats bij de beste zestien schermers van de wereld stond de Rus Troshin tegenover Giacon op de schermloper. Na een spannende partij won Giacon met 15-10.

De achtste finale tegen de Amerikaan Olivares ging een tijdje gelijk op, maar uiteindelijk liep de Amerikaan uit tot een stand van 7-15. Uiteindelijk behaalde de tweedejaars junior uit Aalsmeer de veertiende plaats. Het is voor het eerst sinds 2000 (het geboortejaar van Giacon) dat een Nederlandse junior op floret een plaats in de top zestien van de wereld weet te behalen. 

VERDIENSTELIJK Op de wereldranglijst voor junioren sluit Giacon het seizoen net buiten de top zestien af. Hij staat op een verdienstelijke zeventiende plaats. Meer informatie over Giacon is hier te vinden.