• Pixabay.com

Burenruzie RKDES en FC Aalsmeer eindigt in gelijkspel

KUDELSTAART De derby tussen RKDES en FC Aalsmeer is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Geen zege dus voor het veel hoger gerangschikte RKDES, maar wel genoeg voor een plekje in de promotiepoule. 

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie dag op het terrein van RKDES. Omdat FC Aalsmeer eerder een prijs had gewonnen bij Univé waren er allerlei extra activiteiten ingevlogen voor deze speciale wedstrijd, zoals latje trap in de rust en de stadionspeaker van Ajax, Venneper Rob van Rossum. Als extra verrassing kwam voormalig Eredivisie-scheidsrechter Roelof Luinge uit de bus om de wedstrijd in goede banen te leiden. 

MEEWERKEN Middag geslaagd dus, zou je zeggen. Maar dan moeten de twee elftallen op het veld wel meewerken. En daar schortte het lange tijd aan, zo bleek. Vast geen onwil, maar de wedstrijd wilde lang niet ontbranden. 

Na ongeveer een half uur kreeg FC Aalsmeer een strafschop, maar RKDES-keeper Tom Blokzijl hield zijn doel schoon. Vijf minuten later moest hij echter alsnog capituleren op een schot van Remi Pasternak: 0-1 voor FC Aalsmeer.

PAAL Na rust raakte RKDES de paal, maar dichter bij een treffer kwam de thuisploeg niet. Tot de 82ste minuut, toen Lennart Kok beide ploegen weer naast elkaar bracht: 1-1. Toen Luinge na 90 minuten affloot, stond die stand nog steeds op de borden. 

FC Aalsmeer schoot weinig op met deze remise, RKDES weet zich door het punt geplaatst voor de promotiepoule. Daarin wordt vanaf 24 februari bepaald welke ploegen volgend jaar in de 2de klasse uit mogen komen. 

ZATERDAG De zaterdag van FC Aalsmeer ging overigens op bezoek bij AFC in Amsterdam met 1-0 onderuit.