• Tegen XerxesDZB begon het zaterdag nog goed voor FC Aalsmeer.

    Robert Joore

Derby aan de Wim Kandreef

KUDELSTAART Vele voetballiefhebbers in Kudelstaart en Aalsmeer hebben 22 april al een tijd omcirkeld staan in de agenda. Die dag wordt de tweede derby tussen RKDES en FC Aalsmeer afgewerkt.

Iedereen hoopt op een spectaculairdere editie dan op 3 december, toen het aan de Beethovenlaan in de eerste derby uitdraaide op een saaie en troosteloze 0-0.
Naast de prestige staat er zondag meer op het spel.

RKDES RKDES is nog altijd kansrijk voor een plek in de nacompetitie en ook de koppositie is nog niet ver weg, sterker nog: RKDES liep zondag weer twee punten in op Altior, met dank aan FC Aalsmeer dat de 'Bonenbuiken' op 2-2 hield.

RKDES won zelf ruim bij SJZ (2-6). Ook concurrent Nicolaas Boys liet punten liggen, door thuis van Kickers'69 te verliezen.

FC AALSMEER ZONDAG FC Aalsmeer heeft uiteraard ook belangen bij een driepunter. De ploeg is koploper in de stand van de derde periode, De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur en wordt gefloten door Frank van den Berg.

FC AALSMEER ZATERDAG Ondertussen zakt de zaterdag-1 van FC Aalsmeer steeds verder weg in de Eerste Klasse A. Afgelopen zaterdag tegen XerxesDZB begon het nog goed voor FC Aalsmeer, maar na tweede rode kaarten werd het duel alsnog uit handen gegeven.

FC Aalsmeer staat momenteel op de achtste plaats. Het werd in de stand gepasseerd door CSW uit Wilnis, dat nu een punt meer heeft.

Zaterdag staat de wedstrijd tegen WV-HEDW op het programma, opnieuw in Aalsmeer aan de Beethovenlaan.

Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rembrand Duindam.