• Pixabay.com

Dubbele winst in Aalsmeer, RKDES deelt punten met IJsselmonde

AALSMEER De zaterdag van FC Aalsmeer weet weer wat winnen is. De mannen van trainer Cor van Garderen boekten op eigen veld tegen FC Breukelen de eerste competitiezege van 2019: 1-0. Een dag later werd er opnieuw gejuicht bij de club, dankzij de zege van de zondagselectie tegen SVH (2-1). RKDES speelde thuis in Kudelstaart met 1-1 gelijk tegen FC IJsselmonde.

Het was al weer even geleden dat de mannen van de zaterdag van FC Aalsmeer het zoet van een overwinning proefden. Sterker, dit kalenderjaar werd er in de competitie nog niet gewonnen door het team. Daar kwam zaterdag dan toch verandering in. Een hard werkend FC Aalsmeer moest het doen zonder de geschorste Calvin Koster, Martin Campbell en Thomas Harten en de geblesseerde Daan van Huffel. 

Maar al deze afwezigen deerden het team uiteindelijk niet. Het duurde lang voor het net werd gevonden, 10 minuten voor tijd was het Giliano Eijken die namens de thuisploeg de 1-0 voorsprong tegen de touwen lobte. Het bleek uiteindelijk de winnende, waarmee de ploeg niet alleen weer eens vertrouwen tankte maar ook goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. FC Aalsmeer staat momenteel tiende in de 1ste klasse A. Komende zaterdag gaat het team op bezoek bij nummer acht Huizen.

ZONDAG Feest dus op zaterdag, en een dag later deed de zondag 1 van de club dat nog eens dunnetjes over. Na eerder al de zege op bezoek bij SVB Besiktas (2-3) pakten de mannen zondag opnieuw drie punten door met 2-1 te winnen van SVH. Door deze resultaten staat FC Aalsmeer momenteel tweede op de ranglijst in de 3de klasse laag. Komende zondag gaat FC Aalsmeer op bezoek bij koploper GSC ESDO.

RKDES In Kudelstaart moest RKDES de punten zondag delen met de bezoekers van FC IJsselmonde: 1-1. De harde wind speelde beide ploegen parten, maar de thuisploeg moest het ook nog eens zonder een aantal vaste waardes doen. Het was FC IJsselmonde dat op voorsprong kwam na ongeveer een kwartier. In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij: 1-1. Daar bleef het bij. RKDES staat nu derde in de 3de klasse hoog en neemt het zondag 17 maart op tegen nummer twee Blijdorp.