• Archief BDU

Eerste overwinning Bloemenlust

AALSMEER In de derde competitiewedstrijd boekte Tafeltennisvereniging Bloemenlust 1 in Heemstede tegen HBC 5 de eerste overwinning en wel met 3-7.

Door zeges van Bart spaargaren en Johan Berk kwam Bloemenlust meteen op 0-2, waarna het Ed Couwenberg net niet lukte om het derde punt binnen te slaan. Maar door winst van Ed en Johan in het dubbelspel en de tweede overwinning van Johan in het enkelspel kwam er toch een 1-4 tussenstand op het bord. Vervolgens wist Ed in een spannende partij de beslissende vijfde game met 12-14 in zijn voordeel te beslissen en maakte Bart er zelfs 1-6 van. HBC kwam nog tot 3-6 terug omdat Ed in zijn laatste partij de beslissende vijfde game verloor en ook Bart zijn afsluitende wedstrijd niet in winst kon omzetten. Johan zorgde voor de 3-7 eindstand.

BLOEMENLUST2 Voor Bloemenlust 2 stonden er deze week twee wedstrijden op het programma. Eerst werd op dinsdag de inhaalwedstrijd in Rijsenhout met 3-7 gewonnen. De spelers van Rijsenhout 2, Paul Clement, Carol van Brakel en Kees Spaargaren waren vrij kansloos tegen Dirk Biesheuvel en Jan Spaargaren, maar wisten wel 3 punten te scoren tegen Philippe Monnier. Het spannende dubbelspel werd pas in de 5 de game beslist met 9-11 in het voordeel van Dirk en Jan namens Bloemenlust 2, ten koste van Paul en Kees.
Vervolgens moest Bloemenlust 2 woensdag in de Bloemhof aantreden tegen Rapidity 8. Ook in deze wedstrijd bleef Jan Spaargaren ongeslagen en tekende Dirk Biesheuvel voor twee overwinningen. Ook Philippe Monnier boekte een zege en was heel dicht bij een tweede punt (11-13 verlies in de 5 de game). Deze keer ging het dubbelspel door Dirk en Jan helaas verloren, maar door een 6-4 eindstand kwam de totaalscore samen met de inhaalwedstrijd op 13 punten. Hiermee steeg Bloemenlust 2 met stip naar de 2 de plaats, met volgende week op het programma de confrontatie met koploper ASSV 2.