• De prijswinnaars.

    Augusto Bizzi

Europees brons Daniël Giacon

AALSMEER De Europese Jeugdkampioenschappen schermen vonden afgelopen week plaats in het Russische Sotsji. De Aalsmeerder Daniël Giacon vertegenwoordigde Nederland op het wapen floret in de categorie Junioren voor onder de twintig. (U20)

BIJZONDERE OVERWINNING In de poule van het Europese jeugdkampioenschap won de 17-jarige Giacon alle partijen, wat hem een vrijstelling voor de eerste eliminatieronde bezorgde. Bij de beste 32 schermers werd na een lastige partij met 14-9 gewonnen van de Duitser Gombos. Daarna werd ook de partij tegen de sterke Van Campenhout uit België gewonnen met 15-10. In de kwartfinale stond Giacon tegenover Velluti Franzi. Nooit eerder won de jonge Aalsmeerder van deze Italiaan, maar na een geweldige zege van 15-7 was hij verzekerd van een podiumplaats. In de halve finale was een andere Italiaan net een maatje te groot: hij verloor van Filippi met 10-15.

OP WEG NAAR DE TOP Na de bronzen medaille met het Cadettenteam vorig jaar en na drie maal op rij individueel nét niet het podium te hebben behaald bij de Cadetten (U17) was er nu wel een Europese medaille voor Giacon. Giacon traint dagelijks bij SchermCentrum Amsterdam (SCA) en neemt na zijn HAVO-eindexamen later dit jaar een tussenjaar om zich te kunnen focussen op zijn sport. Zijn grote droom is meedoen aan de Olympische Spelen. Om de weg naar de top te kunnen bekostigen zoekt Daniël sponsoren. Kijk op www.danielgiacon.nl voor contactgegevens waar men zich aan kan melden als sponsor.