• ROBERT JOORE

FC Aalsmeer speelt bloemenderby in Naaldwijk

AALSMEER De eerste elftallen van FC Aalsmeer proberen komend weekeinde hun puntenaantal weer uit te breiden.

Het eerste zaterdagteam gaat op 10 februari op bezoek op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk, alwaar het uitduel tegen Westlandia wacht. De aftrap is om 14.30 uur. Scheidsrechter is Roelof Luinge. In Aalsmeer werd het eerder 5-1 voor de Aalsmeerders, met destijds een hoofdrol voor de vier keer scorende Michal Kocon. Afgelopen zaterdag won FC Aalsmeer met 1-0 van Te Werve, door een doelpunt van Lulinho Martins. FC Aalsmeer staat daardoor op de zesde plaats met 24 punten uit 14 wedstrijden. Westlandia verloor met 1-0 bij WV-HEDW en bezet momenteel de negende plaats, met 16 punten.

Een dag later speelt FC Aalsmeer zondag-1 om 14,00 uur thuis tegen Stompwijk'92. Eerder dit seizoen verloor FC Aalsmeer met 5-2, dus enige revanchegevoelens zullen er zeker zijn. De wedstrijd aan de Beethovenlaan staat onder leiding van scheidsrechter Ricardo Mulder. FC Aalsmeer pakte zondag een punt bij Warmunda (0-0) en staat daardoor met 13 uit 12 op de twaalfde plaats, Stompwijk'92 klopte WVC met 5-3 en staat elfde, met 14 uit 13.

RKDES, dat zondag dankzij twee treffers van Indy van Koert met 2-0 won van DIOS is zondag vrij. Het uitduel met Van Nispen is verschoven naar 4 maart. Reden is het carnaval, dat zondag in alle hevigheid zal losbarsten in Poelgilderdam. De eerstvolgende wedstrijd van RKDES is zondag 18 februari om 14.00 uur thuis tegen WVC.