• FCA zondag tegen SJZ.

    Robert Joore

FCA zaterdag zoekt punten

AALSMEER Het eerste zaterdagelftal van FC Aalsmeer gaat komend weekeinde proberen een einde te maken aan de vrije val, waarin het elftal momenteel zit.

Na nederlagen tegen Westlandia, Zwaluwen'30 en Volendam, moet het gaan gebeuren tegen hekkensluiter Marken.

Eerder dit seizoen wist FC Aalsmeer aan de boorden van het IJsselmeer met 1-4 te winnen. Destijds draaide FC Aalsmeer nog mee in de top, maar de huidige realiteit is dat men, mede door de slechte resultaten van de afgelopen weken naar de achtste plaats afgezakt is.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur aan de Beethovenlaan.

RKDES Een dag later speelt RKDES thuis tegen Kickers'69 uit Leimuiden. RKDES verspeelde zondag op de valreep twee punten bij Nicolaas Boys en moet winnen om in het spoor van koploper Altior te blijven. Daarnaast is een overwinning ook een mooie start van de derde periode.

De wedstrijd op sportpark Calslagen begint om 14.00 uur.

FCA ZONDAG Op datzelfde tijdstip beginnen ook Rijnland en FC Aalsmeer in Leiden aan hun wedstrijd. FC Aalsmeer pakte zondag een punt tegen SJZ en steeg daarmee naar een veilige elfde plek (de uiteindelijke nummers twaalf en dertien spelen nacompetitie).

Maar achtervolgers Kickers'69 en Van Nispen hebben nog inhaalduels tegoed. Daardoor is winst voor FC Aalsmeer broodnodig. Rijnland verloor van hekkensluiter Van Nispen en staat inmiddels zesde.