• Arjen Vos Fotografie

Huldiging van Aalsmeerse sportkampioenen

AALSMEER Aalsmeerse sportkampioenen en beloftes zijn donderdagavond gehuldigd voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering. Gehuldigd werden onder meer de jongens B, C en D van handbalvereniging FIQAS voor het behalen van het Nederlands kampioenschap Beachhandbal op 8 en 9 juli in Biddinghuizen.

Ruben Spaargaren, rolstoeltennisser sinds 2010, werd gehuldigd als Aalsmeerse belofte. Hij heeft de tweede plaats in de nationale ranking bij de senioren voor zowel enkel als dubbelspel. Internationaal is hij 38e in het enkelspel en 29e in het dubbelspel. De droom van Ruben Spaargaren is om de beste rolstoeltennisser van de wereld te worden. In 2020 wil hij de gouden medaille winnen op de Olympische spelen van Tokyo.

Ook floretschermer Daniël Giacon werd gehuldigd als Aalsmeerse belofte. Daniël Giacon heeft sinds 2013 de beloftestatus van NOC*NSF en sinds 2015 de Nationaal Talent status NOC*NSF. Daniël is zeven keer Nederlands kampioen bij de jeugd geworden en is ook Nederlands kampioen equipe heren floret. Zijn droom is om in 2020 deel te nemen aan de Olympische spelen in Tokyo.

De kampioenen en beloftes werden door sportwethouder Gertjan van der Hoeven verwelkomd. Het huldigen van de Aalsmeerse kampioenen en beloftes is onderdeel van het sportbeleid van Aalsmeer. De gemeente is trots op hun prestaties. Om in aanmerking te komen voor de sporthuldiging moet de sportprestaties (een nationale titel of hoger) geleverd zijn tijdens een evenement, georganiseerd onder auspiciën van een bij de NOC/NSFaangesloten sportbond.