• Pixabay.com

Kudelstaarter Jordy Buskermolen wint MTB Beachrace

KUDELSTAART Jordy Buskermolen heeft zondag in Scharendijke (Zeeland) de laatste strandrace van het MTB Beachrace.nl-circuit gewonnen. De Kudelstaarter kwam na ruim 2 uur en 10 minuten als eerste over de finishlijn van de race over 73 kilometer.

Het was pittig voor Buskermolen op het Zeeuwse strand. De Kudelstaarter moest het niet alleen tegen zijn concurrenten en het zand opnemen, maar kreeg er met de harde wind nog een extra factor om rekening mee te houden bij. 

ZWAARSTE Het weerhield Buskermolen er niet van de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Na ruim 2 uur en 10 minuten kwam hij als eerste over de eindstreep, op enkele seconden gevolgd door de bekende AD-wielerjournalist en oud-profwielrenner Thijs Zonneveld, die de race 'misschien wel de zwaarste van het jaar' noemde.

"Het was zwaar, er stond een hoop wind", aldus Buskermolen tegen Omroep Zeeland. "Het was niet makkelijk vandaag." De Kudelstaarter deed het dit seizoen in het MTB Beachrace-circuit uitstekend. Zo werd hij eind oktober nog vijfde in de race van Hoek van Holland naar Den Helder, en pakte hij in Noordwijk eind januari al de tweede plaats. Daar paste de overwinning zondag uiteraard prima achteraan.