• Archief BDU

Nederlaag voor Bloemenlust

AALSMEER Bloemenlust 1 kreeg in de Bloemhof koploper Tezano '96 2 op bezoek en moest genoegen nemen met een 2-8 nederlaag.

Ed Couwenberg en Johan Berk zorgden voor de twee punten door dezelfde tegenstander te verslaan. De grote uitslag was wel geflatteerd want in diverse partijen ging het gelijk op en met een beetje meer geluk had het 4-6 of zelfs 5-5 kunnen zijn.

Bart Spaargaren verloor diverse games met minimaal verschil, zoals 11-13 en zelfs 15-17. En het dubbelspel werd door Ed en Johan na een 2-0 voorsprong met 9-11 in de beslissende vijfde game nipt verloren. Het dichtst bij een extra punt was Ed in zijn partij tegen de sterkste tegenstander, waarin hij zich in een ware thriller pas in extremis gewonnen gaf (11-9, 11-7, 9-11, 9-11, 10-12).

BOEMENLUST2 Bloemenlust 2 boekte een 4-6 overwinning uit bij JOVO 7. Dirk Biesheuvel en Jan Spaargaren waren goed voor twee enkelspelzeges en wonnen samen ook overtuigend het dubbelspel. Philippe Monnier wist een opponent te verslaan. Een tegenstander bleek voor alle drie te sterk, hoewel Dirk nog wel een vijfde game afdwong. Met deze krappe zege behoudt Bloemenlust 2 de 2 de plaats, maar wordt op de hielen gezeten door Rijsenhout 2.

BLOEMENLUST3 Bloemenlust 3 wonnen thuis met 7-3 van The Victory 7. Horst Krassen, Peter Velleman en Irene Gerritsma wonnen alle drie 2 enkelspelpartijen en Peter en Horst wonnen het dubbelspel makkelijk in 3 games. Peter verloor zijn eerste enkelspelpartij in 5 games met 6-11 in de laatste game en Irene Gerritsma verloor haar laatste wedstrijd tegen dezelfde tegenstander met 12-14 in de 5 de game, waarmee die speler van de bezoekers ongeslagen bleef. Met deze duidelijke overwinning houdt Bloemenlust 3 concurrent The Victory 7 ruim achter zich en blijft uit de gevarenzone.