• Pixabay.com

Nederlagen voor FC Aalsmeer, RKDES wint bij Bernardus

AALSMEER/KUDELSTAART Het was voetbaltechnisch gezien geen goed weekeinde voor FC Aalsmeer. Zowel de zaterdag als de zondag verloor. In Kudelstaart konden de handen wel de lucht in, RKDES versloeg Bernardus. 

De zaterdag van FC Aalsmeer moest voor de eerste wedstrijd na de winterstop op reis naar Broek op Langedijk, waar de wedstrijd tegen het plaatselijke BOL op het programma stond. Aalsmeer moet terug tot november voor de laatste zege, maar de verlossing lag niet in het noorden, want BOL was met 3-2 te sterk. Hierdoor zakt FC Aalsmeer een plekje op de ranglijst, naar plek tien. 

BUITENKANS De zondag van de club uit Aalsmeer had op papier een fijne tegenstander. Ja, koploper sv DIOS uit Nieuw-Vennep kwam op bezoek, maar aangezien de gehele selectie van deze club op reis was naar Barcelona, besloot DIOS de Onder 19 op pad te sturen. Een buitenkans dus, voor FC Aalsmeer. Maar daar wensten de Vennepse talenten niet aan mee te werken. Het jeugdige DIOS bleek uitstekend te kunnen voetballen en speelde de thuisploeg naar een fikse 2-5 nederlaag. Hierdoor zakt het team van plek elf naar plek twaalf op de ranglijst. 

Achter koploper DIOS, dat dus huishield in Aalsmeer, was er wel een fijne middag voor RKDES. De ploeg uit Kudelstaart mocht naar laagvlieger Bernardus en deed daar wat het - gezien de ranglijst - moest doen: er werd met 1-4 gewonnen. Omdat concurrenten Sporting Leiden en ASC vanwege afgelastingen niet in actie kwamen, staat RKDES momenteel tweede.