• Michel Nap

RKDES D2 wint van DSG

KUDELSTAART Het RKDES D2 meidenteam handbal speelde zaterdagochtend 9 november thuis tegen het jongensteam van DSG. Nadat de meiden een week eerder tijdens een uitwedstrijd het jongensteam van Westsite wegspeelde met 15-26, smaakte dat naar meer. 

Michel Nap

Terwijl de slaap nog in de ogen zat, betreden ze het veld en begon de wedstrijd. Ondanks het vele balbezit, de aanvallen en het doorbreken van de DSG verdediging , passeerden maar weinig ballen de kleine keeper van DSG.  Maud, Sacha, Jente, Lara, Anouk bleven desondanks onvermoeid doorgaan. De diesel DSG kwam op gang en de tegenaanval werd al snel ingezet. Ze vonden met gemak de gaten in de Kudelstaartse verdediging en gooiden scherp en met succes in de hoeken. Ondanks dat werd er op momenten goed verdedigd en blockte Lara N tijdens de gehele wedstrijd een paar harde ballen. Keepster Tess blij en Lara Nap een paar zere armen. Alles voor het team! Net voor de tweede helft stond het al 6-5. De druk steeg.

Echter de vraag rees: 'Zou de euforie van de afgelopen week naar het hoofd gestegen zijn?' 90% van de ballen waren op de keeper van DSG. RKDES coaches gaven aan dat Sinterklaas nog niet gearriveerd was. De verdediging moest beter en het schot op doel moest langs de keeper. De pep-talk bleek te helpen in de tweede helft.

Het begin van de tweede helft dreigde mis te gaan. Al snel kreeg RKDES een penalty door een overtreding van DSG. Keepster Tess gaf luidkeels aan deze te willen nemen en...goal! Later volgde een vrije bal op schotafstand van het doel. De meiden maakten een muur, passte de bal naar Jente, die boven de muur uitsprong en de bal in het doel gooide. Daarna volgden achter elkaar punten, waaronder een aantal mooie assists op afstand van Lara B en Jente, afgemaakt door Sacha en Maud. Scoren doe je dan ook met elkaar. Diezelfde meiden onderschepten de bal een aantal keer en hadden vrij veld naar het doel. De aanval noch de verdediging van DSG hield stand, waar die van RKDES stond als een huis. En dat kwam terug in de score. DSG wist nog maar een doelpunt te maken, waar RKDES er nog zeven inknalde. De eindstand: 13-6. 

De D1 en D2 trainen op maandag (18.00-19.00) en woensdag (16.30-17.30) in de Proosdijhal.

--