• FC Aalsmeer zondag 6 mei op bezoek bij Kickers.

    Iris Versteeg

RKDES en FCA strijden om plek in nacompetitie

AALSMEER De competities in het amateurvoetbal naderen de ontknoping. Met nog drie speelronden voor de boeg gaan langzaam maar zeker de beslissingen vallen wat betreft kampioenschappen, nacompetities en degradaties.

In de derde klasse A kunnen RKDES en FC Aalsmeer nog altijd de nacompetitie om promotie halen, maar zekerheid hierover is er nog niet.

RKDES RKDES liet vorige week donderdag bij Van Nispen dure punten liggen. Altior won wel bij Van Nispen en liep weg naar vijf punten. De ploeg uit Langeraar kan komende zondag zelfs al kampioen worden, maar dan moeten alle achtervolgers verliezen. Reëler is de aanname dat Altior de titel op Eerste Pinksterdag binnenhaalt, maar de onvoorspelbaarheid van de derde klasse A is zo groot, dat eerst moet worden afgewacht wat Altior komende zondag, thuis tegen FC Rijnland gaat doen.

RKDES moet zondag winnen om zo hoog mogelijk te eindigen. De Kudelstaarters kunnen dan de periodetitel van Altior overnemen. RKDES reist zondag af naar Oegstgeest voor het uitduel tegen de Ajax-Sportman- Combinatie (ASC). Eerder dit seizoen won RKDES thuis nipt met 2-1. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

FC AALSMEER ZONDAG Op datzelfde tijdstip speelt FC Aalsmeer thuis tegen DIOS uit Nieuw-Vennep. FC Aalsmeer staat er nog steeds goed voor in de derde periode, één punt achter Stompwijk'92. In Nieuw-Vennep wist FC Aalsmeer in november met 0-1 te winnen.

FC AALSMEER ZATERDAG De zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer spelen komend weekeinde in Alphen aan den Rijn tegen ARC.

Voor FC Aalsmeer, dat achtste staat, staat er niets meer op het spel. Tegenstander ARC is echter nog steeds met Volendam in duel om het kampioenschap. De achterstand van ARC is drie punten. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur.