• FCA (za) haalde een 2-0 overwinning op Marken.

    Robert Joore

RKDES op naar Warmond

AALSMEER Het eerste zondagelftal van RKDES speelt komend weekeinde (een week voor de topper in Kudelstaart tegen Altior) een uitwedstrijd in Warmond tegen Warmunda.

Voor de Kudelstaarters is winst noodzakelijk om in het spoor van de koploper uit Langeraar te blijven. Altior treedt komende zondag thuis aan tegen SJZ.

RKDES won eerder dit seizoen thuis met 4-2 van Warmunda. De thuisploeg wist van de zeven gespeelde thuiswedstrijden slechts twee keer te winnen. RKDES doet het in uitwedstrijden tot dusver prima, met slechts één nederlaag (tegen Kickers'69) en tot nu toe 14 punten. De wedstrijd in Warmond begint zondag om 14.00 uur.

In dezelfde competitie speelt FC Aalsmeer een thuiswedstrijd tegen Van Nispen uit De Zilk. FC Aalsmeer boekte afgelopen zondag een fraaie overwinning op FC Rijnland en steeg daarmee naar een elfde plek. Deze positie betekent aan het einde van het seizoen klassebehoud. Van Nispen pakte zondag een punt bij WVC en staat voorlaatste. Eerder dit seizoen bleef FC Aalsmeer in De Zilk met 1-2 aan de goede kant van de score. De wedstrijd van zondag aan de Beethovenlaan begint om 14.00 uur.

Het eerste zaterdagelftal van FC Aalsmeer wist eindelijk weer eens te winnen. Tegen hekkensluiter Marken werd een 2-0 zege geboekt. Zaterdag staat om 14.30 uur de uitwedstrijd bij CSW in Wilnis op het programma. Thuis won FC Aalsmeer met 3-0 van de Wilnissers, destijds betekende dat de koppositie, maar zakte FC Aalsmeer daarna ver weg.