• Archief BDU Media

RKDES slaat alsnog toe in laatste minuten

KUDELSTAART RKDES heeft in Alphen aan den Rijn met 2-3 gewonnen van Alphen. RKDES scoorde in de 90ste en 91ste minuut 2 keer in 2 minuten zodat de winst alsnog naar de Kudelstaarters ging.

Eppo Buskermolen

RKDES startte met Frank Brugman als rechterspits zodat Jordy Vrolijk op de bank moest beginnen en naar aanleiding van hun gele en rode kaarten van Daan Duizendstra, Rick Verkuijl en Troy Zwanenberg mochten Dennis Pronk, Robin van der Steeg en Brian van Weerdenburg in de basis starten.

Al in de 1ste minuut van de wedstrijd mocht Indy van Koert aanleggen voor een wat makkelijk gegeven strafschop, omdat Frank Brugman naar de grond zou zijn getrokken, zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek 0-1. Zowel Alphen als RKDES deden hun best om er een aardige wedstrijd van te maken maar zeker in de eerste helft lukte dit maar matig, veel balverlies en veel slordige passes maakte dat de amusement waarde niet spectaculair was.

Toch kwam de 1-1 op het niet bestaande scorebord te staan ditmaal wel een mooie splijtende pas door het hart van de Afas/Nieuwendijk defensie en de spits van Alphen wist de RKDES goalie te verschalken. De Kudelstaarters wisten tot 3 keer aan toe over de linkerkant via Indy van Koert door te breken maar telkenmale was zijn voorzet niet besteed aan de RKDES voormannen. Alphen kwam ook éénmaal via rechts door maar de inzet van de rechterspits werd gekeerd door onze sluitpost. Bijna kwam RKDES vlak voor rust op voorsprong maar de vrije trap kon net niet binnen getikt worden door Robin van der Steeg, ruststand daarom 1-1.

TWEEDE HELFT Tweede helft bleef Lennart Kok in de kleedkamer achter en kwam Maarten van Putten in de spits te staan zodat Mano van Veen achter de spits kwam te spelen wat voor rust nog in de spits was, gelijk bleek deze keus van de trainer voor wat meer dreiging te zorgen. Twee grote kansen voor Mano van Veen de eerste inzet belande op de lat en de tweede verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na weer een lange blessureperiode kwam Roy Endhoven in de ploeg en met hem in het veld scheelt het toch een slok op een borrel zijn beleving en inzet springt over op andere spelers zodat de druk op het vijandelijk doel nog verder werd opgevoerd. Toch kwam RKDES op een 2-1 achterstand.
Na een corner van RKDES werd de bal hard ingeschoten door Arnaud van Leeuwen maar zijn inzet werd door een verdediger van de lijn gewerkt. De Kudelstaarters dachten aan een handsbal maar de scheidsrechter dacht daar anders over, en volgens mijn waarneming had de scheidsrechter dit goed gezien, maar Alphen wachtte de discussie niet af en ging er razendsnel over de linkerkant van door en scoorde de 2-1 ja discussiëren helpt niet mannen omschakelen wel. Met nog 20 minuten op de klok vocht de Kudelstaartse brigade zich terug in de wedstrijd en nadat eerst nog schoten van Maarten van Putten en Frank Brugman geen succes hadden en een schot in de kruising van Roy Endhoven werd afgekeurd omdat er vooraf al een overtreding was begaan kwam toch de 2-2 op datzelfde niet bestaande scorebord te staan. Vrije trap iets buiten de zestien werd genomen door
Brian van Weerdenburg zijn schot werd van richting veranderd en plofte dus in het mandje en dat allemaal in de 90 ste minuut. Zou je zeggen toch nog een punt maar daar dacht RKDES toch anders over want gelijk vanaf de aftrap werden de Alpenaren opgejaagd. De bal belande bij de net ingevallen Jordy Vrolijk die er als een hazewindhond van door ging en een harde strakke voorzet gaf, de bal kwam bij de van links naar binnen komende Indy van Koert maar die knalde op de keeper de terugspringende bal werd hard en laag binnen geramd door de aanstormende Robin van de steeg 2-3. Billen knijpen daarna nog wel want er kroop in de blessuretijd minuten ook wat angst in de Kudelstaartse ploeg wat leidde tot 3 maal een vrije trap tegen op de rand van ons strafschopgebied maar gelukkig werd er niet meer gescoord en hoppa de punten waren binnen.

Een heel verschil in 1 minuut het verschil op de tweede plaats of de achtste plaats staan nou dan maar op de tweede plaats.