• Archief BDU

RKDES strijdt om tweede periodetitel

KUDELSTAART In de zondag derde klasse A, west II, komt meer duidelijkheid over de periodestrijd.

Vorige week zondag pakte Nicolaas Boys pas de eerste periodetitel na winst bij WVC. Om de tweede periodetitel strijden Altior en RKDES. Beide moeten nog één wedstrijd inhalen en toevallig is dat in beide gevallen in De Zilk bij Van Nispen. RKDES speelt donderdag 3 mei om 20.30 uur bij Van Nispen. Bij puntverlies van RKDES is de tweede periode sowieso voor Altior. Wint RKDES, dan moet Altior zondagmiddag van datzelfde Van Nispen winnen of, indien RKDES niet met grote cijfers wint, gelijkspelen om de periode op doelsaldo te pakken. Wint RKDES met vijf doelpunten verschil en speelt Altior gelijk, dan gaat de tweede periodetitel naar Kudelstaart. Dit is ook het geval als RKDES wint en Altior verliest. RKDES Is er overigens ook op gebrand zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie, aangezien er dan ook een periodetitel kan worden overgenomen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Barry Rodenburg.

FCA ZONDAG FC Aalsmeer, dat volop meedoet om de derde periodetitel, komt zondag ook in actie. In Leimuiden wordt om 14.00 uur afgetrapt tegen Kickers'69. FC Aalsmeer staat momenteel zevende in de competitie en Kickers'69 tiende.

FC ZATERDAG FC Aalsmeer zaterdag is ook komend weekeinde vrij. De volgende wedstrijd is zaterdag 12 mei om 16.00 uur uit bij ARC in Alphen aan den Rijn.