• RKDES

RKDES toont twee gezichten

KUDELSTAART De wedstrijd WVC - RKDES zondag 21 oktober begon met 1 minuut stilte omdat jongstleden vrijdag oud-voorzitter van RKDES Piet du Pau is overleden.

Eppo Buskermolen

Piet is 16 jaar voorzitter geweest en is van grote waarde geweest voor de vereniging. Piet was altijd een ontzettend grote fan van vooral ons vlaggenschip maar eigenlijk was hij fan van alle elftallen. Alle teams was hem altijd even lief wat hem maakte tot een groots voorzitter met een rood/zwart hart. RKDES verliest in hem een echte Desser.

De wedstrijd zelf toonde twee gezichten; een oppermachtig RKDES in de eerste helft met een ruststand van 0-3 maar een wederopstanding van WVC in de tweede helft waarin zij nog tot 2-3 terugkwamen.

RKDES begon voor de verandering eens met twee spitsen wat voor de toeschouwers wel weer wennen was. Indy van Koert was terug in de basis nadat hij vorige week licht geblesseerd aan de kant moest blijven en Roy Endhoven mocht voor zijn eerste basis plaats opdraven.

Al na drie minuten stond de Afas/Nieuwendijk brigade al met 0-1 voor, een corner van Lennart Kok werd nadat de keeper van WVC onder de bal was doorgelopen door Eric Overvliet binnen gewerkt, goed begin dus.
De hele eerste helft stond RKDES prima te voetballen steeds opnieuw doken er spelers in de ruimte aan de flanken wat ook steeds voor gevaar zorgde voor het WVC doel. Indy van Koert stiftte de bal in een poging om over de keeper heen te stiften tegen de borst van de keeper aan maar na ruim een half uur was het toch raak. Het was wederom Indy van Koert die ditmaal de linksback zijn hielen liet zien en ramde de bal via onderkant lat in de goal 0 -2. De rood/zwarte brigade, eigenlijk de gele brigade, we speelde namelijk in het geel, bleef WVC helemaal zoek spelen zodat meer goals niet konden uitblijven en dat gebeurde dan ook althans nog één en wederom was het Indy van Koert die vanaf links ditmaal de bal in de verre hoek kon plaatsen.

TWEEDE HELFT Maar hoe anders pakte dit uit in de tweede helft, WVC begon furieus aan de tweede helft alsof er nog wat te halen viel en ja er viel zeker nog wat te halen voor de vrienden uit Roelofarendsveen want na eerst nog een vrije trap van rand zestien in de muur te hebben geschoten was het vlak erna toch 1-3. Van links kwam de bal hard en laag voor en werd door een speler van WVC binnen gelopen.
Grote domper kreeg de plaatselijke FC ook nog te verwerken toen Indy van Koert kermend van de pijn het veld moest verlaten met een geblesseerde enkel Maarten van Putten was zijn vervanger. Een kwartier voor tijd kreeg WVC loon naar werken, keeper Tom Vrolijk was te traag met een bal wegtrappen zodat een speler van WVC ertussen kon komen en onze keeper de speler onderuithaalde op randje zestien. De vrije trap werd leep over het muurtje in de uiterste hoek geplaatst 2-3 billen knijpen dus nog een steef kwartiertje. Toch kon RKDES zich in deze laatste fase enigszins herpakken en zowaar weer eens aan aanvallen denken. Schot van Mano van Veen werd maar net gekeerd en Maarten van putten claimde wellicht terecht een pingel nadat hij onderuit werd getrokken maar de scheidsrechter zag er niets in.

Al met al gezien de zeer goede eerste helft een terechte overwinning maar gezien de tweede helft had dit ook zomaar anders kunnen aflopen. RKDES blijft de koploper in deze competitie. Volgende week weer een uitwedstrijd en wel tegen het onderaan staande MMO.