• RKDES

RKDES verliest met 4-3 van ESTO, nog één kans op promotie

KUDELSTAART RKDES is er eerder vandaag niet in geslaagd promotie naar de 2de klasse af te dwingen. De Kudelstaarters maakten het ESTO uit Bodegraven bijzonder lastig, maar bleven toch met legen handen staan: 4-3.

Winnen was het devies voor de roodzwarten, die in de promotiepoule directe plaatsing voor de 2de klasse op het nippertje uit handen gaven. Daardoor was het team veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, waarin het vorige week afrekende met Charlois. 

TUSSENSTAND Vandaag stond de wedstrijd tegen tweedeklasser ESTO uit Bodegraven op het programma. Bij winst was RKDES zeker van promotie, maar de twee teams gingen op neutraal terrein in Alphen aan den Rijn rusten bij een 1-0 tussenstand. 

RKDES deed na rust wat terug en kwam op gelijke hoogte, waarna zich een bijzonder spannende wedstrijd ontvouwde. Het was uiteindelijk echter ESTO dat aan het langste eind trok (4-3) en zich zo verzekerde van nog een seizoen in de 2de klasse.

NOG EENMAAL RKDES mag het komend weekeinde nog eenmaal proberen als tegen Concordia uit Delft wordt gespeeld. Bij winst is RKDES alsnog gepromoveerd, bij verlies komt de club volgend seizoen opnieuw uit in de 3de klasse.