• Archief BDU Media

RKDES - Warmunda: Het venijn zit in de staart

KUDELSTAART De eerste thuiswedstrijd van RKDES was afgelopen zondag in deze competitie. RKDES won vorige week nog met 0-2 van Nicolaas Boys terwijl Warmunda een pak slaag kreeg van WVC.

Eppo Buskermolen

In vergelijking met vorige week mocht Mano van Veen wel vanaf de aftrap spelen ten koste van Lennart Kok en speelde Brian van Weerdenburg als linksachter op de plek van Dennis Pronk. Op de bank verder zo'n beetje de spelers die vorig seizoen nog de as van het elftal vertegenwoordigde Warmunda was niet gekomen om weer een dikke nederlaag te incasseren en gooide er een hoop opportunisme in en verdedigde met veel mensen die er dan ook stoer en mannelijk ingingen wat ze dan ook al gauw twee terechte gele kaarten opleverde ook Rick Verkuijl kreeg geel voor praten.

De eerste grote kans was voor Indy v Koert maar zijn inzet ging van dichtbij hoog over. Na 20 minuten de eerste serieuze kans voor Warmunda maar keeper Blokzijl pareerde fraai. RKDES was de licht betere ploeg en dat leidde tot een strak schot van Mano van Veen maar de uitblinkende 16 jarige keeper van Warmunda redde even fraai. Vlak voor rust moest de plaatselijk FC toch een domper incasseren omdat Rick Verkuijl dom hands maakte en terecht zijn tweede gele kaart kreeg voor getoverd dus rood dus RKDES verder met 10 man.

TWEEDE HELFT Tweede helft ging RKDES spelen met 2 spitsen waarvan er één een uitgelezen kopbal kon geven maar Jordy Vrolijk kopte over. Gijs Lentjes kwam in de ploeg voor Elias Elhadji zodat Arnaud van Leeuwen een linie naar voren ging spelen zodat wij toch meer druk konden geven op het vijandelijk doel.
Warmunda kreeg de kans om de scoren te openen maar de teennagel van de spits was net te kort om een voorzet van rechts binnen te tikken, RKDES dus door het oog van de naald. In de 65e minuut kreeg RKDES toch wat meer ruimte op het veld want de scheidsrechter stuurde zowel Daan Duizendstra en een speler van Warmunda van het veld nadat ze het samen even niet zo eens waren 9 tegen 10 dus.

De ruimte op het veld werd daardoor groter en dat was dan weer in het voordeel van de Kudelstaarters die beter met de ruimte omgingen en Indy van Koert een eigenlijk niet te missen kans kreeg maar alleen voor de keeper redde laatstgenoemde met een prachtige reflex, 0-0 bleef het op het scorebord. 10 minuten voor tijd kreeg de goed ingevallen Frank Brugman een ideale kans om toch nog de punten in Kudelstaart te houden maar wederom redde de keeper van Warmunda voortreffelijk. Vlak voor tijd kwam de Afas/Nieuwendijk formatie ook nog met acht man te staan toen verdediger Troy Zwanenberg na vermeend commentaar wel heel makkelijk zijn tweede gele kaart dus rood moest incasseren. Maar met acht man wilde RKDES toch de overwinning maar de goal viel aan de andere kant, een voorzet van links werd bij de tweede paal binnen gelopen zodat het in de 90 ste minuut 0-1 werd.

Met acht man ging RKDES wanhopig op zoek naar de gelijkmaker en ver in blessuretijd viel hij ook nog, het was Arnaud van Leeuwen die de bal over de keeper heen lobde. Indy van Koert had zelfs de 2-1 nog op zijn schoen maar dat voorkwam de keeper van Warmunda die de absolute hoofdrol opeiste in deze wedstrijd althans van de spelers. Al met al een teleurstellend resultaat in een wat teleurstellende wedstrijd waar het venijn in de staart zat.