Toernooi Beachsoccer voor kinderen een succes

Mandy van der Zwaard

ZESENDERTIG TEAMS Zaterdag 23 december was de dag van het toernooi. De kinderen van acht en negen speelden in de ochtend en de tien- en elfjarigen beklommen in de middag de zandbak. Zesendertig teams uit de wijde omgeving hadden zich opgegeven.

VELDSPELERS Het waren allemaal kinderen die gewend zijn om buiten op het veld te spelen. Vlammen in een zandbak is een hele andere ervaring. Een wedstrijd duurt acht minuten en elk team bestaat uit vier basisspelers. Er mochten wisselspelers ingebracht worden, zodat iedereen op krachten bleef.

Dijkstra zegt: ,,Het is voor de kinderen fijn dat ze in de winterstop nog kunnen voetballen, ook al is het op een hele andere manier. Het plezier van de kinderen is het allerbelangrijkst."

ORGANISATIE Dijkstra heeft veel geleerd van deze opdracht. ,,Ik ben van nature introvert, en nu moest ik delegeren aan mensen die net zo oud zijn als ik, of ouder. Dat vond ik wel wennen. Maar het organiseren zelf ging goed tot er een paar dagen voor het toernooi nog meer teams mee wilden doen. Toen moest ik schema's aanpassen en poules anders samenstellen, dat was wel even aanpoten. Vandaag liep zo goed als vlekkeloos. Mede dankzij de hulp van alle vrijwilligers en collega Bryan, die de eerste editie georganiseerd heeft."

WINNAARS In de ochtend heeft NSV uit Noorden de eerste plaats behaald en 'Mattie's forever' kregen de medaille voor de tweede plaats. In de middag was de tweede plaats voor Toppers United uit Mijdrecht, en de wisselbeker ging naar de Beachkids Stadshagen Zwolle. De winnaars van de spellen tussen de wedstrijden was RKDES uit Kudelstaart, zij kregen een ijsje.

DOELSTELLING Onderdeel van de opdracht is ook het verwerken van feedback. Dijkstra is over het geheel tevreden. ,,Door via enquêtes feedback van begeleiders te vragen, kan de volgende editie nog beter worden! Als verbeterpunt nemen we bijvoorbeeld de feedback over het drinken mee. Begeleiders gaven aan dat een gratis consumptie fijn zou zijn. Ook kan mijn persoonlijke communicatie duidelijker. De positieve feedback was natuurlijk erg fijn, daar leer je ook van. Mijn doelstelling was om een toernooi te houden voor teams uit de hele omgeving. Er waren bijvoorbeeld teams uit Nieuwkoop, Alphen aan de Rijn en zelfs uit Zwolle, dus ik mag zeggen dat ik die doelstelling wel gehaald heb."