• Archief BDU

TVA Bloemenlust sprokkelt puntjes

AALSMEER In de eerste thuiswedstrijd tegen Amsterdam '78 7 kwam Tafeltennisvereniging Bloemenlust 1 eerst op een 0-4 achterstand, omdat Bart Spaargaren, Johan Berk en Ed Couwenberg hun eerste enkelspelen verloren.

Bart en Ed konden ook niet tot winst komen in het dubbelspel. Met een overwinning in 3 games kon Johan eindelijk iets terug doen. Helaas liep Amsterdam '78 vervolgens weer uit naar 1-6. Maar daarna was het weer Johan die na een 4-11 verlies in de eerste game zijn aanvallend spelende tegenstander langzaam maar zeker wist af te mappen en uiteindelijk te verslaan. Ed bracht met een knappe zege in zijn laatste enkelspel de stand op 3-6 en Bart leek met een 2-1 tussenstand op weg
naar het 4 de Aalsmeerse punt, maar moest helaas in 5 games het hoofd buigen. Eindstand 3-7.

BLOEMENLUST 2 Bloemenlust 2 moest de eerste wedstrijd tegen HTC 10 spelen met twee invallers, maar die deden het prima. Super-sub Peter Velleman bleef zelfs ongeslagen en droeg 3 punten bij in de 4-6 uitzege.
Zijn eerste partij was een ware thriller in 5 games; 12-14, 11-9, 8-11, 12-10, 10-12. En samen met Dirk Biesheuvel wist hij ook het razend spannende dubbelspel in 5 games te winnen. Dirk had niet zijn avond en moest genoegen nemen met één overwinning en invaller Horst Krassen wist ook een tegenstander te verslaan.

BLOEMENLUST 3 Omdat de tegenstander MEO 1 maar met twee man naar de Bloemhof kwam, begon Bloemenlust 3 al met een 3-0 voorsprong. Omdat Irene Gerritsma en Horst Krassen allebei een tegenstander wisten te verslaan kwam de eindstand op 5-5. Irene had bijna haar tweede partij ook gewonnen, maar moest zich met 9-11 in de 5 de game alsnog gewonnen geven. Peter Velleman kon niet tot winst komen en samen met Horst werd ook het dubbelspel verloren.