• FCA (zo) blijft maar winnen.

    Robert Joore

Voetbal voorbeschouwing

AALSMEER RKDES heeft zondag een klein beetje bakzeil moeten halen in de strijd om de titel. De Kudelstaarters speelden zondag met 0-0 gelijk bij Rijnland.

Geluk voor RKDES was dat koploper Altior op 3-3 bleef steken in Leimuiden bij Kickers'69. De afstand bleef daardoor vijf punten. RKDES zakte wel naar de derde plaats, want Nicolaas Boys, dat Warmunda ruim klopte, heeft twee punten meer.

UIT Komende zondag speelt RKDES opnieuw uit. In Hazerswoude is SJZ de tegenstander. Eind januari wist SJZ de wedstrijd in Kudelstaart tussen beide ploegen met 1-3 te winnen. In de huidige stand heeft SJZ slechts zeven punten minder dan RKDES. De wedstrijd van zondag op sportpark Haasbroek begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jordi Bizid.

FC AALSMEER ZONDAG FC Aalsmeer blijft in dezelfde competitie maar winnen. Zondag werd ASC met 3-1 aan de zegekar gebonden. Hierdoor staat FC Aalsmeer op de zesde plaats en is men koploper in de derde periodestand. FC Aalsmeer won daarin alle vier gespeelde wedstrijden.

UIT Komende zondag wacht aan het Altiorplein in Langeraar de wedstrijd tegen koploper Altior en kan FC Aalsmeer laten zien wat de huidige opleving waard is. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is Aniel Jhamai.

FC AALSMEER ZATERDAG De zaterdagtak van FC Aalsmeer speelt zaterdag op eigen veld tegen XerxesDZB uit Rotterdam. Uit werd met 2-0 verloren. XerxesDZB staat slechts drie punten achter de gedeelde koplopers Volendam en ARC en is dus nog vol op jacht naar promotie naar de hoofdklasse. FC Aalsmeer speelde zaterdag opnieuw gelijk tegen FC Breukelen (1-1) en is dit seizoen zo goed als uitgespeeld.

THUIS Toch zal men zaterdag alles in het werk stellen de punten thuis te houden. De wedstrijd aan de Beethovenlaan start om 14.00 uur. Scheidsrechter is Pedro Raven.