• Robert Joore

Voetbalteams hervatten competitie

AALSMEER Na een winterstop van enkele weken gaat het komende weekeinde de voetbalcompetitie weer van start. De drie standaardteams in Aalsmeer en Kudelstaart gaan ook weer op jacht naar de punten.

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer gaat de strijd aan met XerxesDZB. De Rotterdamse club, nu nog getraind door Joop Hiele, staat één plaats boven FC Aalsmeer en pakte tot dusver 23 punten uit twaalf duels. FC Aalsmeer heeft 21 punten verzameld. De Aalsmeerders begonnen uitstekend aan de competitie en waren zelfs een week koploper. Helaas kwam er daarna flink de klad in en zakte FC Aalsmeer weg uit de top. De laatste weken voor de winterstop kwamen er toch weer de nodige punten bij. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Faas Wilkes, aan de Igor Stravinskisingel in Rotterdam en begint om 14.30 uur.

Het eerste zondagelftal van FC Aalsmeer hoeft niet op reis, want de eerste wedstrijd is thuis, aan de Beethovenlaan tegen Altior uit Langeraar. De aftrap is om 14.00 uur. Promovendus Altior (ook wel bekend als de 'Bonenbuiken') draait een goed seizoen en staat samen met RKDES vlak achter koploper Nicolaas Boys. Zowel Altior als RKDES pakten 22 punten uit elf duels, maar het doelsaldo van RKDES is net iets beter, waardoor Altior de derde plaats inneemt.

RKDES, dat dus tweede staat, speelt ook thuis. Op sportpark Calslagen, aan de Wim Kandreef komt zondag SJZ uit Zoeterwoude op bezoek. SJZ kent geen geweldig seizoen en staat op de twaalfde plaats (aan het einde van het seizoen een promotie- / degradatieplaats, met tien punten uit elf duels.