• Het zondagteam van FC Aalsmeer.

    fcaalsmeer.nl

Voetbalteams starten met competitie

AALSMEER De teams van FC Aalsmeer en RKDES gaan komend weekeinde beginnen met de competitie.

FCA zondag start met een thuiswedstrijd. FCA zaterdag en RKDES beginnen uit. Het is voor de teams te hopen dat de start van de competitie beter is dan de afloop van het bekertoernooi. Alle teams werden hierin uitgeschakeld.
FCA is dit seizoen ingedeeld in een zeer sterke eerste klasse A. De eerste 'halte' is in Leusden tegen Roda'46. De thuisploeg promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de eerste klasse, waarin het al eens eerder tegen FCA speelde. De wedstrijd begint zaterdag om 15.00 uur.
FCA zondag en RKDES komen dit seizoen uit in een bijzondere competitie. Omdat er veel zondagteams naar de zaterdag zijn verhuisd, bleven er weinig derde- en vierdeklassers over op zondag. Daarom zijn alle zestig derde- en vierdeklassers verdeeld in vier poules van vijftien teams. Die spelen allen een halve competitie (zeven keer uit en zeven keer thuis). De eerste zes per poule gaan naar klasse Hoog (twee poules van 12) en de nummers 9 tot en met 15 gaan naar poule Laag (vier poules van 9). Uiteindelijk wordt op basis van de eindstand beslist wie er promoveren naar de tweede klasse en wie er volgend seizoen derde- of vierdeklasser wordt. RKDES en FCA zitten in dezelfde poule. FCA begint thuis tegen ASC uit Oegstgeest en RKDES reist af naar Nieuwveen voor de derby tegen Nicolaas Boys. Beide duels beginnen om 14.00 uur.