• Pixabay.com

Weinig reden tot vreugde bij zaterdag en zondag FC Aalsmeer

AALSMEER De zaterdag en zondag van FC Aalsmeer beleefden een weekeinde om snel te vergeten. Op zaterdag werd met 3-5 verloren van Roda '46, op zondag kwam de thuisploeg niet verder dan 0-0 tegen MMO. RKDES is al uitgespeeld in de reguliere competitie en kwam dus niet in actie. 

Het zijn zware tijden voor de zaterdag van FC Aalsmeer in de 1ste klasse A. Het team moet in de zoektocht naar een resultaat terug tot begin december, toen WV-HEDW op 3-3 werd gehouden. De week daarvoor werd de - tot nu toe - laatste overwinning geboekt, thuis tegen Victoria. 

DOELPUNTRIJK Ook afgelopen zaterdag zat een overwinning er niet in voor het naar de twaalfde plaats afgezakte FC Aalsmeer. De bezoekers van Roda '46 maakten er twee meer dan de thuisploeg, en wonnen een doelpuntrijk duel met 3-5. Komende zaterdag gaat FC Aalsmeer op bezoek bij CSW, de nummer tien van de ranglijst.

De zondag van FC Aalsmeer vergaat het in de 3de klasse niet veel beter. De ploeg kreeg een klein cadeautje van MMO, dat het eigen veld opnieuw afgekeurd zag worden, waarna werd besloten de wedstrijd dan maar in Aalsmeer af te werken. Een thuiswedstrijd dus, voor FC Aalsmeer, maar dat was niet genoeg voordeel om ook te winnen. De brilstand bleef 90 minuten lang op het scorebord: 0-0.

ZWARE TEGENSTANDER Nummer twaalf FC Aalsmeer heeft komende zondag een bijzonder zware tegenstander, want de ploeg mag in Leiden op bezoek bij nummer twee Sporting Leiden.

RKDES kwam dit weekeinde niet in actie. De Kudelstaarters zijn uitgespeeld in de reguliere competitie en weten zich - ondanks de resultaten van de overige ploegen - al geplaatst voor de promotiepoule. RKDES staat na de wedstrijden van dit weekeinde op de derde plaats.