• Cultuurpunt Aalsmeer

Open huis Cultuurpunt

AALSMEER Vorige maand werd het eerste cursusblok van Cultuurpunt Aalsmeer afgesloten met presentaties. Begin februari start het Cultuurpunt met een tweede blok aan verschillende korte, oriënterende cursussen voor basisschoolleerlingen in de naschoolse tijd. In deze cursussen wordt kennisgemaakt met de beginselen van muziek, musical, DJ, ballet, yoga en graffiti. Ter voorbereiding kunnen zij op woensdag 16 januari meedoen met verschillende proeflessen.

Een paar keer per jaar organiseert Cultuurpunt Aalsmeer korte, oriënterende cursussen. In lessen van 45 minuten werken de leerlingen in negen weken toe naar een presentatie. "De belangstelling voor het aanbod was het afgelopen blok erg groot. Cursussen als Ontdek je talent op een instrument, DJ, Musical en Graffiti zijn al echte 'all time favorites' geworden. Maar ieder cursusblok voegt het Cultuurpunt ook iets nieuws aan het aanbod toe. Zo is sinds dit schooljaar de cursus Ballet in het aanbod opgenomen en daar komen nu de cursussen Yoga, Toetsen en Snaren en Ontdek je talent in een band bij", aldus Esmee Pappot van Cultuurpunt Aalsmeer. De lessen vinden plaats op diverse locaties in Aalsmeer en Kudelstaart. Uitgebreide informatie over de cursussen, zoals dag, tijd en locatie, is te vinden op de website van het Cultuurpunt, evenals het inschrijfformulier. 

GRATIS PROEFLESSEN Ook worden er verschillende gratis te volgen proeflessen aangeboden. Dit is voor kinderen die graag creatief bezig willen zijn na schooltijd, maar nog niet weten wat zij willen. Zij zijn woensdagmiddag 16 januari tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Cultuurpunt Aalsmeer (Marktstraat 19). Het Cultuurpunt biedt die middag een gratis open huis aan met verschillende proeflessen. "Kom gezellig langs en maak kennis met verschillende instrumenten, zoals keyboard en gitaar, of doe mee met ballet, DJ-en en graffiti tekenen. Ook is er nog nog de gelegenheid om je in te schrijven voor één van de korte cursussen", aldus het Cultuurpunt. Let op: vol is vol.