Start verkiezingscampagne: 'Jouw stem heeft de toekomst'

AALSMEER Burgemeester Jeroen Nobel heeft dinsdag 13 februari de aftrap van de campagne 'Jouw stem heeft de toekomst' voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Hij deed dit op het Wellant mbo Aalsmeer aan de Linnaeuslaan met leerlingen van deze school. Doel van de campagne is mensen oproepen te gaan stemmen. Er is voor het Wellantcollege gekozen, omdat op deze locatie voor het eerst een stembureau is op 21 maart. Daarbij is het belangrijk dat jonge mensen gaan stemmen.

De burgemeester onthulde op het Wellantcollege samen met leerlingen het beeldmerk van de campagne, maar ging eerst met leerlingen in gesprek over verkiezingen, waar gemeenteraadverkiezingen over gaan en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Leerlingen hadden ook tal van vragen aan de burgemeester. Komende weken is de campagne in verschillende uitingen te zien, zoals de krant, website en social media.

Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Als kiezer bepaalt u wie er de komende vier jaar de gemeente gaan besturen. U kunt in elk stembureau in Aalsmeer stemmen. De stembureaus zijn open van 7.30 -21.00 uur. Vergeet niet een identiteitsbewijs (Europees paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands verblijfsdocument) mee te nemen.

Weet u al op welke partij u wilt stemmen? Vanaf volgende week kunt u op www.mijnstem.nl kijken welke partij het beste bij uw ideeën past. Daarnaast organiseert de gemeente verschillende verkiezingsdebatten, te weten op 8 maart in The Beach in Oost, op 14 maart in Place2BieB Kudelstaart en op 19 maart in het gemeentehuis.