• Elektrische auto

Elektrische auto’s in 2019

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische auto aan te schaffen in plaats van een auto die rijdt op benzine of diesel. De oplaadpalen worden daarom ook een steeds normaler straatbeeld en veel parkeerplaatsen hebben speciaal ingerichte plaatsen voor elektrische auto’s. Elektrisch rijden is zo populair omdat het ook een aantal grote (financiële) voordelen heeft. Over deze voordelen en nog meer informatie over elektrische auto’s vind je in onderstaande tekst.

Een elektrische auto aanschaffen
Vaak kiezen mensen ervoor om hun oude auto te verkopen als ze een nieuwe, elektrische auto aanschaffen. Dit is simpelweg omdat de andere auto in de weg staat of te veel extra kosten oplevert. Een mogelijkheid om van je auto af te komen is via de autosloperij. Verschillende autosloperijen door heel Nederland kunnen jouw auto bij je thuis komen ophalen, zodat het voor jou minder tijd en moeite kost. Ook krijg je bij de verkoop van je sloopauto er vaak nog een vergoeding voor, afhankelijk van de staat van de auto. Bij de autosloperij krijg je een vrijwaringsbewijs, zodat er geen verzekering of belasting meer betaald hoeft te worden.

Typen elektrische auto’s
Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten elektrische auto’s op de markt. Er zijn grote verschillen in prijs, die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de maximale snelheid, het merk, en of het om een volledig elektrische auto of een plug-in hybride gaat. Op verschillende websites kun je door middel van filters gemakkelijk de elektrische auto vinden die aan jouw wensen voldoet. Kies bijvoorbeeld voor een chique Porsche, een BMW of een stoere Range Rover.

Voordelen van elektrisch rijden
De brandstof van een elektrische auto is geen diesel of benzine, maar elektriciteit, waardoor het een milieuvriendelijke manier van auto rijden is. Naast dat elektrisch rijden een erg milieubewust optie is, brengt het ook veel prijstechnische voordelen met zich mee. Zo worden er veel kosten bespaard op de brandstof, is de auto een stuk goedkoper in onderhoud en hoef je tot 2020 ook geen wegenbelasting te betalen. Daarnaast heeft de auto ook een lage bijtelling en is er ook geen aanschafbelasting (BPM).