Eyecare Ed Kriek Optiek gaat voor complete oogzorg

Truus Oudendijk

AALSMEER Ed Kriek Optiek heeft een metamorfose ondergaan. Na een intensieve verbouwing is er een compleet nieuwe winkel tevoorschijn gekomen. Een nieuw concept, nieuwe uitstraling en nieuwe mogelijkheden. Op 3 november was de feestelijke opening en dat trok een groot aantal bezoekers.

Op de beneden verdieping is een uitgebreide collectie monturen te vinden van bekende merken waaronder Chanel, Cartier, Prada en Ray Ban. Maar ook een montuur van het huismerk is in de collectie opgenomen, betaalbaar en van prima kwaliteit. 'We zijn altijd up-to-date op modegebied' zegt Ed Kriek uit. 'We willen koploper zijn en hebben de meeste moderne en nieuwe brillen in huis.'

OPTOMETRIE 'Eyecare', het woord zegt het al, betekent volledige oogzorg. Ed Kriek is een samenwerkingsverband aangegaan puur omdat oogzorg steeds belangrijker wordt. 'Het gaat om optometrie, de hogere oogmeetkunde', legt hij uit. 'In feite zijn we het voorportaal van de oogarts. Bij 'niet pluis' situaties kunnen wij direct doorsturen naar de huisarts, oogarts of diverse klinieken waar we goede contacten mee hebben. Binnen de optometrie worden ook FD metingen gedaan. Speciaal geschikt voor kinderen die lees- of leerproblemen hebben die vaak ten onrechte worden aangezien voor dyslexie. In vele gevallen gaat het om het niet goed op elkaar krijgen van beelden en met de juiste bril zijn kinderen -en ook volwassenen- wel in staat om één beeld te vormen, waardoor lezen makkelijker en ook leuker wordt.'

BRILLEN Naast optometrie en het aanmeten van contactlenzen is de optiek gespecialiseerd in het maken van brillen, want ook daar zijn grote verschillen in. Het montuur en de glazen zijn beschikbaar, maar het inslijpen van de glazen vergt een speciale techniek en daar heeft Ed Kriek Optiek de professionals voor in huis.

OPLEIDINGSADRES Ed Kriek Optiek is ook bekend als opleidingsadres voor optometrie.

Een goed voorbeeld daarvan is bedrijfsleider Sander ten Seldam. Als zestienjarige is hij al bij de optiek binnengekomen op zoek naar een baan en heeft hij binnen het bedrijf de opleiding tot opticien en contactlenzen specialist gevolgd. Hij gaat onder de vleugels van Ed Kriek de zaak aan de Stationsweg leiden.

'Zelf ga ik het wat rustiger aan doen', zegt Ed Kriek. 'Die kans is er nu. Er staat een heel goed en professioneel team klaar en Sander is een uitstekende bedrijfsleider.'

STAP TERUG Om die stap terug te kunnen doen is er bewust gekozen voor het concept Eyecare omdat daar de hele administratie en het randgebeuren rondom de optiek kan worden ondergebracht.

'Als ondernemer ben je heel veelzijdig bezig, maar als je wat ouder wordt ga je jezelf afvragen: wat vind ik nog leuk? En het leukste vind ik de winkel; het contact met de mensen en het adviseren bij aankoop van een bril. Daar ga ik nu mijn tijd aan besteden.' Op woensdag, vrijdag en zaterdag staat Ed Kriek zelf in de winkel en alle dagen is er een professioneel team aanwezig onder leiding van Sander ten Seldam.