• ZAAI Aalsmeer
  • kicksfotos.nl

Go Café van het WellantCollege & ZAAI Aalsmeer

AALSMEER Tijdens de World on Tour dagen bij The Beach hebben het Wellant College Aalsmeer en Amsterdam samen met ZAAI Aalsmeer een Go Café gehouden.

THEMA Het thema was "Pitch jouw bedrijfsplan" en dit werd gedaan door zes leerlingen van het Wellant College samen met vijf ZAAIlingen van ZAAI Aalsmeer.

De plannen werden beoordeeld door Ger Loogman van Loogman BV uit Aalsmeer, Arjen Bot van Rabobank regio Schiphol, Wouter Jongkind van De Gooijer International BV uit De Kwakel en Johan Grootscholten van Green Career Consult uit Wageningen.

VRAGEN De jury stelde kritische vragen aan zowel de jonge leerlingen als de gestarte ondernemers van ZAAI Aalsmeer. Hoe heb jij jouw doelgroep bepaald en waarop baseer je de verkoopprijs, heb je rekening gehouden met het tijdelijke karakter van jouw product, hoe probeer je jouw inkoopprijs te beïnvloeden?

PITCHES Pitches werden gegeven over licht oplossingen, uitbreiding van mogelijkheden voor draadloze oortjes, Tinder voor Tulpen, abonnementen voor bloemen, een uitzendbureau voor studenten & food, yogalessen, adviesbureau en nog meer creatieve maar bovenal serieuze ondernemersplannen. Jong & aanstormend ondernemers talent is belangrijk voor Aalsmeer vandaar dat Burgemeester Jeroen Nobel en de wethouders Jop Kluis en Ad Verburg ook te gast waren tijdens deze bijeenkomst.

ZAAI AALSMEER ZAAI Aalsmeer is het startersprogramma van de Gemeente Aalsmeer. Samen met Ondernemend Aalsmeer wordt dit coachtraject georganiseerd.

Dit jaar en volgend jaar (2018-2019) wordt ZAAI uitgebreid met een nieuwe lijn voor ondernemers. Hoe deze invulling er uit gaat zien is nog niet bekend. De accountmanager bedrijven, Wendy Masselink bereikbaar via w.masselink@aalsmeer.nl, is samen met OA opzoek naar een nieuwe toevoeging voor ZAAI Aalsmeer.

GO CAFÉ Het GO café is een kenniscafé dat regelmatig wordt georganiseerd door het Groen Onderwijs van het de Wellant College in Aalsmeer. Het GO Café inspireert leerlingen, leerling-ondernemers, starters en gevestigde ondernemers om van elkaar te leren en contact te houden.