• FloraHolland
  • FloraHolland
  • FloraHolland
  • FloraHolland
  • FloraHolland
  • FloraHolland

Meet & Greet in Waterdrinker GTC

AALSMEER Onder het thema 'Exotic Christmas' werd op woensdag 28 november de eerste Meet & Greet in het Waterdrinker Green Trade Center in Aalsmeer gehouden voor kwekers en kopers van exotische bloemen. De Meet & Greet trok veel bekijks van zowel inkopers als bloemisten, maar ook marketeers van de exportbedrijven haakten aan.


SAMENWERKING Initiatiefnemer Royal FloraHolland zocht de samenwerking met Stichting Promotie Anthurium, Dobbe Flowers en Waterdrinker om de juiste ketenpartners met elkaar te verbinden. Manon Poot, productmanager snijbloemen bij Royal FloraHolland: "De Meet & Greet is een mooie manier om de drie productgroepen snijorchidee, snijanthurium en exoten te koppelen. En meteen een mooi voorbeeld dat het gezamenlijk optrekken elkaar versterkt. Het was een geslaagde middag waarbij de kwekers, handelaren en bloemisten daadwerkelijk met elkaar in gesprek gingen over het vak en wat ze voor elkaar kunnen betekenen", aldus Poot.


VEELZIJDIGHEID Na een korte introductie werden er rondleidingen gegeven door Patrick Dobbe van Dobbe Flowers en demonstreerde House of Thol de Flower Constellations – een tool waarmee je gemakkelijk bloemen kunt schikken met slechts een aan stelen. Ook de kleurrijke kerstarrangementen op tafel – gecreëerd door arrangeur Pia Klatt – trokken de aandacht en leverden mooie plaatjes op die online gedeeld werden. Met deze presentatie laten de kwekers zien hoe veelzijdig de snijorchidee, snijanthurium en exotische bloemen zijn en dat deze perfect als kerstproduct ingezet kunnen worden. Kortom, een inspirerende bijeenkomst, maar bovenal een waardevol netwerkmoment voor de kwekers en hun kopers.