• Diederik van der Laan

Opening eerste Lidl in Aalsmeer een feit

AALSMEER De aanloop was lang, maar het is er uiteindelijk toch van gekomen: de eerste Lidl-winkel in Aalsmeer is vandaag geopend. In Aalsmeer heeft Lidl ervoor gekozen om een nieuw type winkel te realiseren, waarbij het winkelgedeelte zich op de eerste verdieping bevindt. Op de begane grond kunnen klanten gratis parkeren.

Bij de bouw van de winkel is veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en energiezuinige aspecten. Zo beschikt het pand over 360 zonnepanelen, is er uitsluitend LED-verlichting gebruikt en is het pand aardgasvrij. Daarnaast is de winkel ook 100 procent rookvrij: er worden geen rookwaren verkocht. Wethouder Robert van Rijn, supermarktmanager Dignum en oud-kinderburgemeester Derek verklaarden de winkel vanochtend rookvrij. 

GRATIS WINKELEN Op de dag van de opening ontvingen klanten rond 8.30 uur een lot, waarmee ze kans maken op 1 minuut gratis winkelen. Verder gingen de eerste 100 klanten met een gratis boeket bloemen naar huis. Gedurende deze week zijn er feestelijke openingsacties en aanbiedingen.