Succesvolle Dag van de Ondernemer

AALSMEER Op 17 november was het de Dag van de Ondernemer. Gemeente Aalsmeer en Ondernemend Aalsmeer wilden dat vieren Ondernemers waren welkom bij één van de volgende bij verschillende workshops en sessies. Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: "Wij vonden het goed om de 'Dag van de Ondernemer' te vieren, omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de economie. Via deze workshops konden wij onze waardering voor het bedrijfsleven laten zien. Er werd flink gebruikt gemaakt van de workshops en sessies die werden aangeboden. Meer dan 120 ondernemers hadden zich hier voor ingeschreven. De ondernemers gaven aan heel blij te zijn met deze nuttige workshops en sessies."

De dag begon met de Powerworkshop Timemanagement voor MKB ondernemers bij restaurant ZAAI Kweek en Eet. Daarna volgde de workshop 'Slimmer Werken' voor MKB ondernemers. De workshop Social Selling via Linkedin voor Starters & Start-Ups werd gehouden in de: Starters Hub van de Studio's Aalsmeer, waar starters goedkope bedrijfsruimte kunnen huren.

VIJFJARIG BESTAAN ZAAI In het kader van het vijfjarig bestaan van Zaai waren ook de andere gemeenten, waar dit coachingsprogramma voor starters draait, naar de ruimte van Jumpstart gekomen. Wethouder bedankte eerst Ger Loogman hartelijk voor het mogelijk maken van deze bijeenkomst van Jumpstart voor de Zaai-deelnemers. Wethouder Verburg: "Mooi dat we kunnen samenwerken met Jumpstart en Zaai, beidde coach programma's voor startende ondernemers. Deze programma's zijn heel belangrijk, want startende bedrijven zijn van belang voor de vitaliteit en modernisering van de economie.

Wethouder Verburg gaaf ook aan dat hij een week eerder nog bij Loogman was met Gedeputeerde Jaap Bond, die de bedrijven bezoekt die de titel Beste Onderneming van Noord-Holland. Ook hij was onder de indruk van de innovatie binnen deze onderneming. Ik ben er trost op dat zo'n mooi sociaal en innovatief Aalsmeers bedrijf deze prijs gewonnen heeft. Verburg: 'Ik heb veel enthousiaste en positieve reacties op het programma Zaai Aalsmeer ontvangen dat we in 2017/2018 doorgaan met wel 21 deelnemers.' Jumpstart, het startersprogramma van Loogman, organiseerde voor Zaai een inspiratiesessie door trendwatcher/futurist Richard van Hooijdonk over de meerwaarde van kinderen en jongeren voor ondernemers.