• Pixabay.com

Taxi- en touringcarbedrijf Met en Co schrapt circa honderd banen

AALSMEER Taxi- en touringcarbedrijf Met en Co moet gedwongen afscheid nemen van ongeveer honderd man personeel. Dat blijkt uit een brief die het bedrijf maandag naar de getroffen personeelsleden heeft gestuurd. 

Het gaat al een aantal jaar niet goed met het Aalsmeerse vervoersbedrijf Met en Co. Ook de initiatieven die de nieuwe aandeelhouder Scheybeeck sinds 2017 heeft doorgevoerd, hebben volgens de directie niet genoeg invloed gehad om het tij te doen keren.

TAXIVERVOER En dus moet er iets gebeuren. Per 1 maart stopt het bedrijf volledig met het taxivervoer, het busvervoer wordt flink ingekrompen. Hierdoor is er voor zo'n honderd personeelsleden geen werk meer te doen. 

Met en Co gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om gedwongen ontslagen te voorkomen. De collega's die hun baan verliezen, krijgen zoveel mogelijk de kans vergelijkbaar werk te gaan doen binnen de Scheybeeck-groep. Er is een zogenaamd mobiliteitsteam opgericht om deze collega's te begeleiden naar een nieuwe baan.

NOODZAKELIJK 'Wij betreuren het zeer dat wij deze ingrijpende beslissing hebben moeten nemen', aldus algemeen directeur Cees Buur in de brief. 'Maar in het belang van het voortbestaan van Met en Co is dit absoluut noodzakelijk. Door deze reorganisatie ontstaat een veel kleinere, maar wel rendabele onderneming met een mooie toekomst'.