• Aalsmeerse ondernemer Stefan Koster van Arts&Ants en de prijswinnende koi

    Francoise van der Zon

Titel “ Best Adult Non Gosanke” voor koi van Stefan Koster.

19-08-2019, 16:35 | Lezersnieuws | Francoise

Afgelopen vrijdagavond was het al te zien op het NOS journaal en ook Hart van Nederland besteedde er aandacht aan: De Holland Koi Show . 

Bij de kasteeltuinen in Arcen in Limburg vond de 27ste editie van de Holland Koi Show plaats. Veel tuin- en vijverliefhebbers kennen de weg naar de prachtige tuin rondom het Kasteel. Gedurende het weekend konden de aanwezigen genieten van de vele kleurrijke koi die streden om de hoofdprijs. De Aalsmeerse ondernemer Stefan Koster behaalde met zijn vis de titel ‘Best Adult Non Gosanke’ !  Vorig jaar heeft u al in deze krant kunnen lezen dat een zwart rode  koi van Stefan Koster de “Most Unique titel behaalde .

Ditmaal nam Koster een aantal andere koi mee naar de wedstrijd en hij had dan ook goede verwachtingen van de wit rode tancho. Kenmerkend voor deze witte koi is de felrode ronde stip op het hoofd, gelijkend op de Japans vlag. 2 jaar geleden heeft  Stefan deze koi zelf bij de koikweker in Japan geselecteerd en de koi zwom daarna in het opgroei bassin in de winkel in Aalsmeer. “ Naast de vele andere  prijzen is het de eerste keer dat ik deze prestigieuze Major titel behaal “ aldus een trotse Stefan Koster.